Tips

- Ook bij vuurwerk geldt, een goede voorbereiding is het halve werk. Kijk goed wat u gaat afsteken en in welke volgorde dit gaat gebeuren. Begin klein en eindig met een grote finale cake! Bij grote cakeboxes zit tegenwoordig ook een ijzeren kooi die kapot geknipt dient te worden, op moment supreme is dit vervelend werk dus zorg dat dit niet het geval is! Goede aansteker of lont hoort ook bij voorbereiding!

- Verklein de kans op ongelukken door het vuurwerk goed vast te zetten en te gebruiken volgens de gebruiks aanwijzing. Zet kleinere potten / cakes altijd vast met enkele bakstenen zodat deze niet kunnen kantelen! Schiet vuurpijlen niet vanuit een losse fles maar gebruik een stevige buis.

-
Laat je nooit leiden door de groote van de verpakking van vuurwerk. Een kleine cake kan mooier zijn dan een grote cake waar veel lucht wordt verkocht. Deze lucht wordt ook doorberekend in de prijs omdat er simpelweg ook minder stuks van deze in een keer vervoerd kunnen worden.

- Bereid je vuurwerkshoppen indien mogelijk voor aan de hand van een lijstje en het bekijken van video's. Zo weet je ongeveer wat je kunt kopen en kun je zelf vergelijken welke effecten je het mooist vindt.

- Wanneer er iets mis is met je vuurwerk probeer het links te laten liggen en ga het niet opnieuw aansteken. Laat het vuurwerk een aantal uren rusten en gooi het weg of breng het terug naar je vuurwerk verkoop punt als het groter vuurwerk betreft, productiefouten kunnen altijd voorkomen.